Cardul de sănătate electronic (eGK)

Cardul de sănătate electronic va fi introdus de către toate casele de sănătate şi de 15 ani este prevăzut cu o poză, astfel ca medicul să poată identifica asiguratul medical mai uşor.  

Pe cardul de sănătate sunt datele personale – nume, data naşterii, sexul şi adresa. Deasemenea se vor stoca date referitoare la asigurarea medicală, numărul de asigurare medicală şi statutul asigurării. 

Alte informaţii veţi găsi pe următoarele pagini

Pentru eliberarea cardului de sănătate necesităm poza dumneavoastră. Vă rugăm frumos să ne trimiteţi poza dumneavoastră!

Photo-Upload

Deţineţi dumneavoastră sau o cunoştinţă un Smartphone sau o cameră digitală? Atunci vă rugăm să ne trimiteţi poza sub forma digitală. Pe pagina noastră de internet am implementat un sistem de livrare foto gratuit.

Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de numărul casei de asigurare si numărul asigurării medicale precum şi data naşterii. Accesaţi sistemul de livrare poză  gratuită (Online-Fotoversand) şi încărcaţi poza.

Aici ajungeţi la sistemul de livrare online gratuită a pozei

Cardul dumneavoastră de sănătate – astăzi şi mâine

Pe cardul de sănătate actual sunt  stocate date personale – nume, data naşterii, sexul, numărul dumneavoastră de asigurare medical şi statutul asigurării. În plus, pe pagina verso a cardului de asigurare medicală se află cardul de asigurare medicală european. Următoarele avantaje le aveţi deja de acuma: 

  • Datorită pozei puteţi fi identificat ca şi deţinătorul cardului,  astfel se restricţionează abuzul cardului. 
  • Cardul este prevăzut cu scrisul Braille, astfel poate fi utilizat şi de persoane cu deficienţe de vedere.
  • Pe partea verso a cardului electronic se află deja inclus Cardul de sănătate European (EHIC)
  • Noul chip oferă mai multă siguranţă a datelor stocate pe card şi  sprijină noile funcţii cum ar fi stocarea datelor în caz de urgenţă.

Funcţii viitoare

În cazul în care rețeaua de sănătate din Germania va fi extins, se vor extinde şi caracteristicile  suplimentare ale cardului electronic personal.  Pe viitor cardului electronic se pot adăuga cu consimţământul dumneavoastră următoarele informaţii: 

  • stocarea datelor în caz de urgenţă, cum ar fi grupa sanguină şi alergii existente
  • documentaţia medicamentelor prescrise
  • accesul la dosarul medical cu diagnosticul  ţi tratamentul efectuat

Pentru alte aplicaţii, dumneavoastră decideţi dacă doriţi să beneficiaţi de ele!

O sa mi se restituie poza?

Pentru crearea cardului de sănătate, poza dumneavoastră va fi digitalizată şi rămâne la VIACTIV. Astfel, în cazul unei pierderi cardul se poate reînnoi fără sa ne mai trimiteţi o altă poză. 

Poza dumneavoastră va fi distrusă conform reglementărilor privind protecţia datelor, după ce s-a emis cardul dumneavoastră de sănătate. Astfel poza nu se va putea restitui. Vă mulţumim pentru înţelegere.